Aktuális

Ez történik ma, David Lambert születésnapján

Budapesten szerdán reggel 07:06-kor kel fel a Nap, és 15:55-kor nyugszik. David Lambert szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. XI. 29.

Ezen a napon:

1780-ban trónra lép II. József német-római császár, magyar és cseh király (a „kalapos király”). 1988-ban Grósz Károly a Budapest Sportcsarnokban rendezett pártaktíván kijelenti, hogy Magyarországon osztályharc folyik, és ha nem tudnak „az ellenséges, ellenforradalmi erőkkel” szemben fellépni, akkor „az anarchia, a káosz és – ne legyen illúzió – fehérterror uralkodik el” az országban. Hangsúlyozza, hogy fenn kell tartani az egypártrendszert, mert az „történelmileg alakult ki”. Berecz János egy tatabányai fórumon kijelenti, hogy „jelenleg forradalmi válság van” Magyarországon. 1992-ben David Lambert szülinapja.

A nap mottója:

Ahhoz (…), hogy hősökké váljunk, deviánsnak kell lennünk, szembe kell mennünk a normával.

Philip Zimbardo

Névnap:

November huszonkilenc Taksony, Filoméla, Filoména és Rápolt napja.               

November huszonkilencedikén született:

John Mayall zenész, Csuka Mónika énekesnő, Náray Erika színésznő és David Lambert színész.

Időjárás:

Túlnyomóan borult lesz az ég, kezdetben a Tiszántúlon lehetnek még vékonyabb felhőzettel borított körzetek. A hajnali óráktól egyre többfelé várható csapadék: a legtöbb helyen eső, de a dunántúli hegyekben, az Északi-középhegységben, sőt Komárom-Esztergom, Pest és Nógrád megyékben síkvidéken is havas eső, hó is valószínű. Hajnalban, reggel átmenetileg a nyugati határnál, az Észak-Alföldön ónos eső is lehet. A déli, délkeleti szél a Dunántúlon megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +2 és -5 fok között alakul, az Északi-középhegység völgyeiben, a Nyírségben kissé hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 1 és 7 fok között várható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top