Aktuális

Közel tíz év letöltendőt kapott a 10 évessel szexelő tanár

Kilenc év hat hónap fegyházbüntetésre ítélte első fokon a Gödöllői Járásbíróság szerdán azt a férfit, aki kiskorúval kezdeményezett szexuális kapcsolatot még 2009-ben. A döntés nem jogerős.

Folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek a Gödöllői Járásbíróság azt a pedagógust, aki egy tízéves gyermekkel folytatott szexuális viszonyt. A pedofil tanár kilenc év hat hónap fegyházbüntetést kapott.

A férfi 2008-tól egy Pest megyei általános iskolában tartott – az iskola tanrendjébe illeszkedően – labdarúgóedzéseket, amelyeken a kiskorú sértett is rendszeresen részt vett. A vádlott 2009-ben arra kérte az akkor tízéves sértettet, hogy edzés után maradjon a sportpályán, mert beszélni szeretne vele. Miután a sportpályáról mindenki elment, a vádlott a kiskorú sértettet az öltözőbe hívta, majd arra kérte, hogy vele szexuális tevékenységet folytasson.

A bíróság kitért arra, hogy a vádlott három hét elteltével, ugyancsak a sportpálya öltözőjében ismételten szexuális cselekményt kezdeményezett a kiskorú sértettel, aki ekkor nem ellenkezett, és köztük rendszeres szexuális kapcsolat alakult ki. A vádlott a kiskorú sértettel az edzések után csaknem tucatnyi alkalommal létesített szexuális kapcsolatot.

A közlemény szerint az ügyész súlyosbításért, míg a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. Az ítélet nem jogerős, de a bíróság – mivel felmerülhet a szökés veszélye – elrendelte a vádlott előzetes letartóztatását, amit az ügyész és a védő is tudomásul vett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top