Aktuális

Indokok: ezért közlekedj elektromos autóval

Számtalan oka van annak, hogy egyre népszerűbbek az elektromos autók. Ráadásul manapság már nem is muszáj venned egyet ahhoz, hogy ilyet használj.

Már régen túl vagyunk azon az időszakon, amikor egy zöld rendszámú autót látva az jutott eszünkbe, hogy milyen vagány, aki olyannal közlekedik. Manapság a legtöbben tisztában vannak azokkal az előnyökkel is, amelyeket az elektromos autók használata hordoz. A környezetvédelmi szempontok mellett előtérbe kerültek az anyagiak, hiszen egyértelmű, hogy számos olyan lehetőséget érdemes megfontolni autóvásárlás vagy autóhasználat előtt, amelyek az elektromos járgányok használatához kapcsolódnak.

Az egyik legfontosabb dolog a városlakóknak a parkolás. Igen, akik kisvárosban élnek vagy esetleg olyan környezetben laknak, ahol nem jelent gondot az autóknak helyet találni, most azon gondolkodnak, hogy miért ekkora teher mindez. Pedig mind anyagilag, mind időben óriási segítség az elektromos autót használóknak, hogy Budapesten és szerencsére több nagyvárosban, Debrecenben, Szolnokon vagy Székesfehérváron is ingyen parkolhatnak. Ráadásul ezt a lehetőséget a fővárosban nemcsak azok tudják kihasználni, akik a saját elektromos autót vesznek, hanem azok is, akik a közösségi közlekedés nagyszerű vívmányait kihasználva ki-be szállnak a kölcsönözhető az e-autókba. 

A parkolás mellett a karbantartás a másik hosszú távon is érzékelhető különbség a hagyományos és az elektromos autót használók között. Ugyanis a gyártók azt ígérik, hogy sokkal kevesebbet kell majd szerelőhöz hordani az utóbbiakat, mégpedig azért, mert a működésük jóval átláthatóbb és egyszerűbb. De mindez eltörpül azok mellett a megspórolt havi tízezrek mellett, amelyeket azzal takarítunk meg, hogy nem kell a drága üzemanyagra költenünk. Ma közel kétszáz helyen lehet elektromos autót feltölteni az országban. Összességében sokkal olcsóbb fenntartani egy elektromos autót a tapasztalatok szerint.

A környezetvédelem egyre többeket mozgat meg és bár csodát tenni csak a kiválasztottak képesek, ha mindannyian letesszük a voksunkat amellett, hogy felelősek vagyunk a természetért és az élhető bolygóért, együtt sokra vihetjük. Nem, még mielőtt azt hiszed, hogy ez valami elcsépelt marketing szöveg, csak gondold végig: az e-autók amellett, hogy hosszú távon a pénztárcára is igen kedvező hatással vannak, nem bocsátanak ki káros anyagokat és nem terhelik a környezetet. Akik ezt a szemléletet tartják szem előtt és szívesen használnának elektromos autókat, érdemes átgondolniuk a vásárlást, hiszen az adóterhek kapcsán több kedvezmény is létezik. Ha pedig a trendi közösségi közlekedés a nyerő nálad, a szolgáltatási területen belül bárhol találhatsz kölcsönözhető e-autókat, ebben egy app élő térképe is segítséget nyújt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top