Aktuális

Ugyanazon a napon, két lavina sodort el embereket Erdélyben

Nemcsak a dél-erdélyi Páring-hegységben, de az észak-erdélyi Kelemen-havasokban is lavina zúdult emberekre. Utóbbi három hegymászót sodort el pénteken, két embert még keresnek.

Három hegymászót sodort el egy lavina pénteken az észak-erdélyi Kelemen-havasokban. Egyikük túlélte, kettejüket nagy erőkkel keresik. A két hivatásos tűzoltóból és egyikük barátnőjéből álló csapat a román nemzeti ünnep alkalmából zászlót vitt a 2012 méter magas Pietrosz-hegycsúcsra, amikor a baleset történt. Amint a Mediafax hírügynökség beszámolt róla, a lavina 14 óra tájban sodorta el a hegymászókat. Egyiküknek sikerült kiszabadulnia, és több mint három óra alatt eljutnia egy olyan helyre, ahonnan mobiltelefonon riaszthatta a hegyi mentőket. A riasztás már azután történt, hogy a térségben besötétedett. 

A katasztrófavédelem illetékes szóvivője elmondta: 38 tűzoltó, kilenc csendőr, 14 hegyimentő és a Kelemen-havasok Rezervátumának két munkatársa indult az eltűntek keresésére. Egy keresésre kiképzett kutyát is magukkal vittek. A mentőknek sikerült megtalálniuk a riasztást leadó tűzoltót, aki megsérült a lavinában.  Az Agerpres hírügynökség jelentése szerint két lánctalpas mentőjárművet és egy világító ballont is a helyszínre vittek, hogy éjszaka se kelljen abbahagyni a keresést. 

Volt még egy lavina Erdélyben ugyanezen a napon

Korábban megírtuk, hogy pénteken két túrázót a dél-erdélyi Páring-hegységben is elsodort egy lavina. Egyikőjüknek sikerült kiszabadulni a hó alól, a másik túrázóra viszont holtan találtak rá a társai.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top