Aktuális

Ez történik ma, Jeff Bridges szülinapján

Budapesten hétfőn reggel 07:13-kor kel fel a Nap és 15:52-kor nyugszik. Jeff Bridges szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. XII. 4.       

Ezen a napon:

1619-ben az USA Virginia államában első alkalommal lesz ünnep a Hálaadás napja (Thanksgiving Day). 1949-ben Jeff Bridges születésnapja. 1956-ban az asszonyok tüntetése a budapesti Hősök terén. 1988-ban a lencsehegyi bányarobbanás.

A nap mottója:

A nemi szerepek összefolynak. Ami régen kőbe vésett volt, ma már nem az. Bármit csinálhatunk, nincsenek határok. A nők nem csak gyereket szülnek és főznek. Örökbe is fogadhatnak, de maratont is futhatnak, vagy súlyt emelhetnek és ma már a főzés is választás kérdése. A férfiaknak sem kell elefántokra vadászni, vagy a mezőn dolgozni. És ebben ez a csodálatos. Mindenkinek megvan a szabad választás lehetősége.

Philip Zimbardo

Névnap:

December negyedike Borbála, Ada, Adelina, Adelinda, Adina, Adna, Armilla, Babiána, Babita, Barbara, Biri, Bonnie, Bora, Bóra, Bori, Boris, Boriska, Borka, Boróka, Ciklámen, Péter, Pető, Reginald, Varínia napja.     

December negyedikén született:

Jeff Bridges színész, Tyra Banks modell, Mariasa Tomei színésznő, Varga Miklós énekes.

Időjárás:

Északnyugat felől erősen megnövekszik, majd estétől vékonyodik a felhőzet. Összességében több helyen valószínű csapadék; a Dunántúlon többnyire eső, havas eső, estefelé néhol ónos eső, keleten főként havas eső, hó. A délnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik, majd este a szél északnyugatira fordul. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és -8 fok között, a gyengén felhős, havas tájakon kevéssel -10 alatt alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +6 fok között valószínű, enyhébb idő a Nyugat-Dunántúlon lesz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top