Aktuális

Állatorvosi rendelőbe menekült egy sérült őz Szegeden

A rendőrök a fél városon keresztül üldözték és próbálták elkapni azt az őzbakot, amely végül éppen egy állatorvosi rendelőben próbált egérutat nyerni Szegeden. Jó helyre tévedt, nyílt törését még ott helyben megműtötte a orvos. Bár az operáció jól sikerült, az állatot később mégis el kellett altatni.

Egy szerencsétlenül járt őz kálváriája kezdődött múlt héten csütörtökön Szegeden, amikor az állat bemenekült a városba. Szeged egyik forgalmas körútján az autók között szaladgált, a rendőrök próbálták befogni. A fél városon keresztül üldözték, de az őz többször is elmenekült előlük. 

Végül éppen egy állatorvosi rendelőben kötött ki, itt sikerült elkapni az őzbakot. Mivel nyílt törése volt, azonnal a műtőbe kellett vinni, lábát amputálták. A műtét jól sikerült, az őzet stabil állapotban szállították a szegedi vadaspark természetvédelmi mentőközpontjába, ahol a karanténházban helyezték el. Mivel azonban itt a gondozói olyan idegrendszeri tüneteket vettek észre rajta, amelyek alapján azt gondolták, hogy az állat veszett is lehet (az őz például megvakult), úgy döntöttek, hogy végül elaltatják a pár nappal korábban megmentett bakot. Hogy valóban veszett volt-e, azt jelenleg Budapesten vizsgálják. Ha ez bebizonyosodik, akkor  viszont mindenképpen be kell oltani veszettség ellen azokat az embereket, akik a kezelése során hozzányúltak az őzhöz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top