Aktuális

Veronai buszbaleset: a szülők szerint illegálisan szállított üzemanyagot a buszos cég

Nyílt levelet írtak a gyászoló szülők az ellen a buszos cég ellen, amelynek egyik járműve – rajta diákokkal és tanárokkal – januárban Veronánál szalagkorlátnak ütközött, és kigyulladt. Levelükben annak adnak hangot, hogy a busz illegálisan szállított pluszüzemanyagot.

Még idén elkezdődhet a veronai buszbaleset tárgyalása Olaszországban – számolt be az ATV Híradó. A gyászoló családok elhúzódó perre számítanak, miközben a szülők nyílt levélben tiltakoznak a tragédiában érintett buszos cég és dolgozói ellen.

A Pizolit Kft. munkatársainak a napokban küldik el levelüket, amelyben összegyűjtötték a baleset óta tudomásukra jutott információkat és tapasztalataikat. A nyílt levél szerint a buszos cég bűnszövetkezetet működtet pótüzemanyag-tartályok beszerelésével. Úgy látják, hogy az ezekben illegálisan szállított üzemanyag felveti az áfa- és a jövedékiadó-csalást is. 

Krizsány László – a lányát vesztette el a szerencsétlenségben – azt írja, hogy „óriási papírmunkának kell állni a háttérben, hogy ezt legálisan tudják működtetni. Ahogy a törvényeket ismerjük, jövedéki adónak számít a benzin. Átlépni a határt plusztartállyal nem lehet. A jogszabályok értelmében annyi benzint lehet átvinni, ami a hivatalos tartály, plusz 100 liter.”

A busztársaság vezetője hónapokkal ezelőtt még tagadta a póttartályok létezését, a szülők azonban azt is megtudták, hogy egy hulladéklerakóban találták meg ezeket a nyomozók.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top