Aktuális

Személyvonat zuhant egy autópályára Washington államban, halottak

Borzasztó tömegszerencsétlenség történt Washington államban a csúcsidő kellős közepén. Egy személyvonat kisiklott, és a felüljáróról lezuhant az alatta lévő autópályára. Többen meghaltak.

Seattle-ből indult és Portland felé tartott az 501-es jelzésű gyorsvonat, amikor helyi idő szerint reggel hat óra körül, tehát a csúcsforgalomban, kisiklott és a felüljáróról lezuhant az I-5-ös autópályára. A rendőrség közlése szerint több utas is meghalt a vonaton, az Associated Press úgy tudja, hogy hat halálos áldozat van, de a szám vélhetően emelkedni fog. Az első értesülések szerint az autókban ülők közül senki nem halt meg. 77 embert kórházba kellett szállítani. 

Fotó: AFP

Washington államban, Dél-Tacománál történt a vonatszerencsétlenség, egy olyan nyomvonalon, ahol eddig személyszállító szerelvények nem közlekedtek, az itteni síneken eddig kizárólag tehervonatok haladtak. Az Amtrak vasúttársaság azonban ennek a szakasznak a kipróbálásával akarta csökkenteni a menetidőt. A társaság szerint 78 utas és ötfős személyzet utazott a járaton.

Fotó: AFP PHOTO

Az egyik túlélő, Chris Karnes arról számolt be, hogy hallották és érezték, ahogy a vonat kocsijai egymásba torlódnak és szétesnek, a plafonból víz jött be. Kitörték a vészkijárat ablakát, így próbáltak menekülni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top