Aktuális

Ez történik ma, Csányi Sándor születésnapján

Budapesten kedden reggel 07:31-kor kel fel a Nap, és 15:48-kor nyugszik. Csányi Sándor születésnapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. XII. 19

Ezen a napon:

1666-ban szövetséget köt Bécsben gróf Wesselényi Ferenc nádor, gróf Nádasdy Ferenc országbíró és gróf Zrínyi Péter horvát bán I. Lipót politikája ellen. 1950-ben a dalai láma a kínai invázió miatt elmenekül Tibetből. 1895-ben a világ nemzeti olimpiai bizottságai közül ötödikként megalakul a Magyar Olimpiai Bizottság, Berzeviczy Albert elnökletével. 1975-ben Csányi Sándor szülinapja. 84-ben Nagy-Britannia és Kína egyezményben (Kínai–brit visszacsatolási megállapodás) rögzíti Hongkong átadását Kínának 1997. július 1-jei határidővel. 2016-ban terrortámadás Berlinben, egy karácsonyi vásárban.

A nap mottója:

Van az a pillanat az életben, amikor rájössz, hogy a ház, amiben felnőttél, már nem az otthonod, és még ha van is hova lerakni a cuccaidat, az otthon érzése hirtelen megszűnik. (…) Nem fogod érezni ezt az érzést, amíg nem hozol létre magadnak egy otthont a saját gyerekeidnek, a családnak, amit te hozol létre. (…) Talán ez az, ami egy család valójában: egy csomó ember, akinek ugyanaz a képzeletbeli hely hiányzik.

A régi környék című film

Névnap:

December tizenkilenc Viola, Violetta, Bonifác, Bónis, Dárió, Dárius, Nemere, Orbán, Oros, Pelágiusz, Tea, Tétisz napja.

December tizenkilencedikén született:

Csányi Sándor színész, Alberto Tomba síelő, Jake Gyllenhaal színész, Alyssa Milano színésznő.

Időjárás:

Többórás napsütés mellett az ország keleti felén lehet több a felhő. Számottevő csapadék nem valószínű. Az északi, északnyugati szelet élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és -8 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +3 fok között várható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top