nlc.hu
Aktuális
Mentő, vonat, kamion: tömegbaleset és káosz Fülöpszállásnál

Mentő, vonat, kamion: tömegbaleset és káosz Fülöpszállásnál

Több baleset is történt egymás közelében a csúszós, ködös utakon.

Több baleset is történt pénteken a Bács-Kiskun megyei Kisizsák és Solt között, ezért lezárták a az 52-es számú főutat – írja a police.hu. Az egyik baleset a főút 44-es kilométerszelvényében, míg a másik a fülöpszállási vasúti átjáróban történt. Eközben a kisizsáki bekötőút és Solt között további balesetek történtek, amelyekben 20-30 jármű érintett. A közlekedést a jeges út és a köd nehezíti.

  • Kerülni Kecskemét irányából Szabadszállás vagy Kisizsák felé, Solt irányából pedig az 53-as úton lehet.

„A főút 44500-as kilométerénél, Solt közelében december 22-én 7 óra 10 perc körül egy kamion megcsúszott az úton, melynek következtében keresztbe fordult, így jelenleg a főutat teljes szélességében elfoglalja. A közlekedők az 5305-ös úton tudnak kerülni” – írja a baon.hu.

Néhány perccel később az 52-es főút és a Budapest-Kiskunhalas vasútvonal kereszteződésénél is baleset történt. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján egy betegszállító jármű és egy vonat ütközött össze. A balesetben két személy könnyebben megsérült. Ezen a helyen kerülni nem lehet, jelenleg teljes az útlezárás, így torlódásra lehet számítani – mondta Horváth Erika, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense a baon.hu-nak.

Az első információk szerint négyen megsérültek az ütközések során – egy ember súlyosabban, hárman pedig könnyebben, a mentők két embert vittek kórházba a helyszínről. A műszaki mentést a kecskeméti és a kiskőrösi hivatásos tűzoltó végzik, a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával. Az érintett útszakaszt a hatóságok lezárták a forgalom előtt – írja a katasztrófavédelem honlapja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top