Aktuális

Ez történik ma, Carla Bruni szülinapján

Budapesten szombat reggel 07:33-kor kel fel a Nap, és 15:49-kor nyugszik. Carla Bruni szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. XII. 23.

Ezen a napon:

1469-ben Firenze fejedelme két oroszlánt küld ajándékba I. Mátyás magyar királynak, a diplomáciai viszony javításának szándékával. 1967-ben Carla Bruni születésnapja.  1888-ban Vincent van Gogh levágja egyik fülét. 1990-ben Szlovénia népszavazás útján elszakad Jugoszláviától. 1991-ben a Ferihegyi gyorsforgalmi úti merénylet.

A nap mottója:

Az otthon nem az, ahonnan jöttél, hanem az, ahol fényre lelsz, amikor már mindent sötétség borít.

Pierce Brown

Névnap: 

December huszonharmadika Viktória, Ancilla, Dagobert, Dagomér, Dalbert, Niké, Viki, Zente, Zéta, Zete, Zétény napja.               

December huszonharmadikán született:

Olofsson Placid szerzetes, Akihito császár, Carla Bruni modell, Piros Ildikó színésznő, Imre Géza párbajtőröző.

Időjárás:

Többnyire erősen felhős lesz az ég, de időnként felszakadozik a felhőzet, rövid napos időszakok is lehetnek, majd délután északkeleten, keleten megvastagszik a felhőzet. A délutáni óráktól északkeleten néhol havazás, havas eső, estefelé az északkeleti határnál ónos eső kialakulhat. Az északnyugati, nyugati szél többfelé megélénkül, helyenként meg is erősödik, néhol viharos közeli széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +4 fok között várható, de északkeleten, keleten a kevésbé felhős, havas tájakon -3, -4 fok is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között alakul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top