Aktuális

Ha felborul…, van segítség! (X)

Egy téma, amiről azt gondolják, csak a nőknek, nőkről szól, de valójában a férfiak számára éppoly fontos, hogy a nő teste egészséges legyen. A hüvelyflóra felborulása ugyanis nemcsak a nők minden napi életét nehezíti meg, de komoly hatással lehet a szexuális életükre is.

Az egészséges hüvelyflóra biológiai egyensúlyt jelent. Vagyis a hüvely rendelkezik egy saját, természetes védőmechanizmussal, ami segít megakadályozni a különböző fertőzéseket. Ma már tudjuk, hogy ezért az egyensúlyért elsősorban a lactobacillusoknak lehetünk hálásak, amelyek a hüvely baktériumflórájának legnagyobb részét alkotják.

Ez a baktériumflóra azonban sajnos nem állandó. Az állandó változás pedig sokszor kellemetlen tüneteket okoz. Érzékeny hüvelyflóránkra nagyon sok minden hatással lehet.

Változik a korunkkal, ha antibiotikumot szedünk, néhány gyógyszer hatására, a menstruációs ciklusunk alatt, terhesség és gyermekágy időszakában, tampon vagy más eszköz használatától, a szexuális együttlétek intenzitásától, szélsőséges diétáktól, az alsóneműnk anyagától, fajtájától és még számos dologtól.

Amikor ez az egyensúly felborul, azt jelenti, hogy a lactobacillusok száma lecsökken, és kevésbé leszünk védettek más baktériumokkal, gombákkal szemben.

Általában háromféle tünet jelentkezhet, és mindhárom könnyen beazonosítható. Lehet bakteriális (pl. BV – bakteriális vaginózis), virális (pl. HSV) vagy gombás (pl. Candida). Ilyenek: a hüvelyi viszketés, égő, csípő vagy szúró érzés, amely mellé különböző mennyiségű hüvelyváladékozás és kellemetlen szag is társulhat.

Bármelyik is jelentkezik a legfontosabb, hogy próbáljuk meg a hüvelyflórát regenerálni, a tüneti kezelés mellett.

A legismertebb kezelés a hüvelybe helyezett laktobacillustartalmú hüvelytabletták alkalmazása, de kutatások bizonyítják, hogy a szájon át, bevitt lactobacillusok is hatnak a regenerálás során. Ennek az az oka, hogy az emésztőrendszeren keresztül eljutnak a végbélbe is, és onnan „vándorolnak” tovább a hüvelybe, így segítik a teljes mikroflóra helyreállítását.

Mivel a fájdalmas szexuális együttlétek egy része is éppen a hüvelyflóra felborulásából fakad, érdemes ezért is mielőbb helyreállítani az egyensúlyát.

Természetesen az egészségünk érdekében figyeljünk a hüvelyünk megfelelő, de nem túlzott tisztántartására és mikroflórájára.

VAGILACT-Q

A Vagilact-Q olyan hüvelytabletta, amely a húgyúti és hüvelyi mikroflóra átmeneti megváltoztatását segíti visszaállítani a kiváltó októl függetlenül. Ez a komplex mikroflóra természetes védelmet nyújt a bakteriális és gombás fertőzések ellen is.

A Vagilact-Q hüvelytabletta három hatóanyaggal rendelkezik,  lactobacillus, tejsav és természetes hatású ösztrogén, ezek az összetevők megakadályozzák a bakteriális hüvelyi fertőzések kiújulását. Ha az egyensúly már felborult, például antibiotikum használata után, a Vagilact-Q segít visszaállítani a hüvelyflórát eredeti állapotába, így a kellemetlen tünetek enyhülnek.

 

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT! *a figyelmezető szöveg orvostechnikai eszközre vonatkozik

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top