Aktuális

Ez történik ma, Gérard Depardieu szülinapján

Budapesten szerdán reggel 07:31-kor kel fel a Nap és 15:56-kor nyugszik. Gérard Depardieu szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. XII. 27.

Ezen a napon:

1236-ban Julianus barát visszatér Keletről a távoli magyarok létezésének és a mongolok közeledtének hírével. 1831-ban Charles Darwin hajóútra kel az Atlanti-óceánon keresztül, Dél-Amerikát, Ausztráliát és a Polinéziai szigetcsoportokat érintve. 1934-ban Perzsia sahja Perzsiát Iránnak nevezi át. 1945-ben 28 állam megalapítja a Világbankot. 1948-ban Gérard Depardieu szülinapja.

A nap mottója:

Él a fejünkben egy kép az „igazi” karácsonyról, ami akkor tökéletes, ha mindenkinek vettünk ajándékot, ha hibátlan az ünnepi díszítés, az ünnepi menü – hatalmas elvárások ezek, amiknek mindenáron próbálunk megfelelni. Érdemes megkérdezni magunktól, ha mindez stresszt jelent számunkra: valóban csak így ünnepelhetünk?

Krajcsó Nelli

Névnap:

December huszonhetedike János, Domán, Fabióla, Fabrícia, Lázár, Lázó, Teodor, Teofánia, Tifani napja.           

December huszonhetedikén született:

Gerard Depardieu színész, Michel Piccoli színész és Rajkai Zoltán színész.

Időjárás:

Az Északi-középhegységben a tartósan borult, ködös területek lassanként megszűnnek. Másutt a kezdeti napos időt követően nyugat felől megnövekszik a felhőzet. Az Északi-középhegységben eleinte ködszitálás előfordulhat, majd nyugat felől egyre nagyobb területen várható eső, zápor. A déli, délnyugati szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 13 fok között alakul, délnyugaton a magasabb, északkeleten az alacsonyabb értékekkel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top