Aktuális

Attól tartanak, olcsón megússza a rendőrnő halálát okozó kamionsofőr

Már a vádemelésnél tart annak a kamionsofőrnek az ügye, aki tavaly februárban halálra gázolta Menus Anikó rendőrőrmestert az M5-ös autópálya leállósávjában. Szurdokpüspökiben attól tartanak, hogy gázoló olcsón megússza.

Februárban lesz egy éve, hogy T. András kamionjával halálra gázolta Menus Anikó rendőrőrmestert az M5-ös autópálya leállósávjában.  A kamionsofőr azt vallotta, hogy a rádióját babrálta, köd is volt, ezért nem vette észre időben a leállósávban igazoltató rendőröket. Mivel minden részletre kiterjedő beismerő vallomást tett, és mindig együttműködött a hatósággal, áprilisban megszüntették az előzetes letartóztatást, és T. András hazatérhetett Romániába.

Felháborító, hogy hazaengedték. Élete végéig börtönben lenne a helye, de a lányunkat az se hozza vissza

– mondta ennek kapcsán korábban Anikó édesapja.

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

A Bors szerint Menus Anikó szülővárosában, Szurdokpüspökiben attól tartanak, hogy a gázoló kevéssel megússza.

Sajnos ilyen esetekben nem szoktak nagy büntetést adni. Igaz, nincs az a büntetés, ami elég lenne egy 23 éves lány életéért. Előtte állt az egész élet

 – sajnálkozott az egyik helybéli asszony a temetőben.

T. András, akinek még háziőrizetét sem rendelték el, már korábban bocsánatot kért az áldozat családjától. Ügyvédjén keresztül azt is üzente, hogy őt is nagyon megviselte a tragédia, amiért vállalja a felelősséget.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top