Aktuális

Megszökött egy elítélt Sopronkőhidáról, nagy erőkkel keresik -frissítve

Megszökött a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön foglalkoztatási programjában részt vevő egyik fogvatartott január 12-én. A 37 éves Jakab István a déli órákban tűnt el munkavégzésének helyszínéről. A szökése kapcsán több ember felelőssége is felmerült.

A büntetés-végrehajtási intézet és a rendőrség munkatársai azonnal megkezdték a 37 éves férfi felkutatását, ami jelenleg is nagy erőkkel tart.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) a szökéssel kapcsolatban belső vizsgálatot indított. A BvOP kora esti tájékoztatása szerint öt embert azonnali hatállyal felfüggesztettek beosztásából, mivel a belső vizsgálat elsődleges megállapításai alapján a személyi állomány több tagjának felelőssége is felmerült. Az országos parancsnok a börtön területén működő gazdasági társaság biztonsági vezetőjét, továbbá három munkáltatási felügyelőt és egy biztonsági felügyelőt függesztett fel.

Jakab István

A rendőrség még a délutáni órákban tette közzé a fenti képen látható fotót, a parancsnokság kéri, hogy aki a szökésben lévő elítéltet látja, vagy róla bármilyen információval rendelkezik, haladéktalanul jelentkezzen személyesen a Soproni Rendőrkapitányságon, illetve névtelensége megőrzése mellett hívja a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságot a 06-96-417-329 hívószámon, a Telefontanú 06-80-555-111 zöldszámát, illetve a 112-es, ingyenesen hívható telefonszámon.

Azóta újabb – frissebb – képet is megosztottak a fogvatartottról, akiről azt írták, hogy 168 centiméter magas, kopasz, és rövidre nyírt körszakállt visel. Eltűnésekor szürke felső és barna nadrág volt rajta. 

Kiemelt kép: MTI Fotó/Nyikos Péter

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top