Aktuális

Ez történik ma, Lakatos Márk szülinapján

Budapesten hétfőn reggel 07:32-kor kel fel a Nap és 16:13-kor nyugszik. Lakatos Márk szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

 

2018. I. 15.         

Ezen a napon:

1759-ben megnyitja kapuit a nagyközönség számára a British Museum. 1946-ban megnyitják a gyalogos forgalom számára a budapesti Kossuth hidat, a világháború után megépített első állandó dunai átkelőt. 1872-ben Szarvas Gábor Pesten megalapítja a Magyar Nyelvőr című nyelvművelő folyóiratot, melyet 1994-ig az MTA jelentetett meg. 1994 óta az ELTE adja ki. 1977-ben Lakatos Márk szülinapja.

A nap mottója:

Egy barátságot felépíteni néha egy életen át tart, ahhoz, hogy ellenséget szerezzünk, sokszor elég néhány pillanat.

Cecelia Ahern

Névnap:

Január tizenötödike Loránd, Lóránt, Alfréd, Aurél, Gujdó, Imbert, Itala, Klarisz, Klarissza, Kolos, Mór, Pál, Palmer, Pável, Pósa, Sándor, Szidor, Szigfrid, Uzor, Vidos, Vitus napja.  

Január tizenötödikén született:

Teller Ede fizikus, Balla Zsófia költő, Jordán Tamás színész és Lakatos Márk stylist

Időjárás:

Többnyire napos idő várható kevés felhővel, csapadék nélkül. A délkeleti, déli szél megélénkül, néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -4 és -10 fok között alakul, de a szélvédett, havas tájakon hidegebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2, +3 fok között valószínű.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top