nlc.hu
Aktuális
Aljas módszerrel kémkedhetett alkalmazottai után az IKEA Franciaországban

Aljas módszerrel kémkedhetett alkalmazottai után az IKEA Franciaországban

Durva és kémtörténetbe illő módszerekkel kémkedhetett alkalmazottai után az IKEA franciaországi leányvállalata. Az ügyészség 15 ember ellen indított vizsgálatot.

Egy 2012-es tényfeltáró cikk után indított nyomozást a versailles-i-i ügyészég 15 ember ellen, akik kémhálózatot építettek ki a franciaországi IKEA-áruházakban, hogy a szakszervezeti aktivisták után leselkedjenek. Az érintettek között 4 rendőr is van.

A Le Canard Enchainé-ben megjelent cikk szerint a svéd multi francia részlege lehallgatta a szakszervezeti aktivisták telefonjait. Az IKEA még színészeket is felvett munkatársai közé, hogy egy normális kolléga szerepébe bújva bizalmas információkat szedjenek ki a problémás szakszervezeti aktivistákból.

A HVG úgy tudja, az ügy még kezdeti stádiumban van, így a vizsgálóbírói kezdeményezésből lehet vádemelés, de az illetékes bíróság bűncselekmény hiányában le is zárhatja az ügyet. Az IKEA francia részlege nem fűzött kommentárt a vizsgálat elindulásához, csak annyit közölt, mindenben együttműködnek a hatóságokkal.

Az IKEA 33 áruházat üzemeltet Franciaországban, alkalmazottainak száma meghaladja a tízezret.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top