Aktuális

Kirúgták a magatehetetlen beteg mellett „szexelő” ápolókat

A Baptista Szeretetszolgálat pécsi szeretetotthonában gondolták jó poénnak az ápolók, ha egy idős, magatehetetlenül fekvő beteg mellett szexpózokat imitálnak, és azt feltöltik a közösségi médiába. A három ápoló utólag vélhetően megbánta tettét, mert azonnal kirúgták őket, de ennél még súlyosabb büntetésre is számíthatnak.

A szexjelenetek imitálásába a pécsi baptisták szeretetotthonának idős betegét is bevonták: rátámaszkodtak, a kezébe kapaszkodtak az ápolók. Mindez jól kivehető a minap a Facebookra felkerült fotókon is, amelyek óriási felháborodást váltottak ki az emberekből, körülbelül harmincezren meg is osztották a képeket. Sok hozzátartozó – akinek a rokona a pécsi otthonban van – szintén belefutott a fotókba, volt, aki az RTL Híradónak azt mondta, hogy mikor meglátta a képeket, azt hitte, hogy az ő édesanyja  van rajtuk, teljesen kikészült a látványtól. 

Sem az intézményben, sem a Baptista Szeretetszolgálatnál nem akartak egyelőre nyilatkozni, annyit viszont elárultak, hogy belső vizsgálatot folytatnak, a három ápolót pedig (a két pózoló személyt és a fotóst) azonnal kirúgták.

A híradónak nyilatkozó ügyvéd szerint az ápolók több törvényt is megsértettek, amiért akár két év szabadságvesztést is kaphatnak, az idős nőnek pedig többmilliós kártérítést is megítélhetnek. Az egyik legsúlyosabb törvény, amit az ápolók megsértettek, az az egészségügyi titok, hiszen a fotókról kiderül, hogy a beteg ellátásra szorul. Ezen túlmenően egy szexuális játék tárgyává lett az idős nő silányítva, nyilván hozzájárulása nélkül, ami az ő szexuális szabadságát és emberi méltóságát is sérti. Az ügyvéd szerint személyiségi jogokat sértett az is, aki feltöltötte a képeket Facebookra, ahogyan azok is, akik megosztották a posztot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top