Aktuális

Tönkre vágtak néhány johannesburgi H&M-boltot a rasszista reklám miatt dühös tüntetők

Megrohamozták a dél-afrikai város H&M-boltjait az Economic Freedom Fighters (EFF) nevű radikális csoport tüntetői, miután egy elé tapintatlan, rasszista áthallású reklámfotót tett közzé a ruhamárka a honlapján.

„A legmenőbb majom a dzsungelben” – ez a felirat szerepelt azon a zöld kapucnis pulóveren, amelyet egy fekete kisfiúval próbált eladni a H&M a webshopján. Többen ezt követően rasszizmussal vádolták meg a céget, amely később kénytelen volt elnézést kérni és leszedni a fotót az oldalukról.

Ám ez nem volt elég a johannesburgi Economic Freedom Fighters (EFF) radikális csoportosulás tüntetőinek, akik kiakadva a H&M tapintatlan gesztusán, beszabadultak néhány üzletbe, és tönkre vágták a boltokat. A próbababákat és a ruhaállványokat felborították, a ruhákat szétdobálták, végül a  johannesburgi rendőrségnek kellett fellépnie ellenük. Hasonló incidensekről érkezett jelentés Fokvárosból is. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top