Aktuális

Sorra nyitják az áldozatsegítő központokat Magyarországon

Az ország minden részén nyitna áldozatsegítő központokat a kormány, most Miskolcon és Szombathelyen válik elérhetővé a szolgáltatás.

2017 nyarán kezdte meg működését a Budapesti Áldozatsegítő Központ, ahol jogászok, pszichológusok és pedagógusok komplex szemlélet alapján dolgoznak együtt, hogy menedéket és személyre szabott segítséget adjanak a rászorulóknak, most pedig Miskolcon és Szombathelyen nyílik hasonló intézmény – derül ki a Magyar Idők cikkéből.

A lap szerint egy kormányhatározat az ország többi részén is elérhetővé akarja tenni a szolgáltatást mindazoknak, akik egyénileg vagy kollektíven sérelmet szenvedtek – beleértve a fizikai vagy mentális sérülést, érzelmi szenvedést vagy gazdasági veszteséget –, valamint azoknak, akiknek alapvető jogai jelentősen csorbulnak.

Akit áldozatként bírálnak el, annak azonnali pénzügyi segélyt adhatnak élelmezésre, lakhatásra, utazásra, ruházatra, gyógyászati, valamint rendkívüli kegyeleti kiadásokra. A támogatások között szerepel az állami kárenyhítés, amelyre a szándékos, személy elleni erőszakos bűncselekmény áldozata és hozzátartozója jogosult, valamint az, aki a sértett eltemettetéséről gondoskodott – írja a lap.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top