Aktuális

Jönnek az új ezres bankjegyek

Folytatódik a Magyar Nemzeti Bank 2014 óta tartó bankjegycsereprogramja. Következő lépéseként 2018. március 1-jétől kerülnek forgalomba az új ezerforintosok.

A Magyar Nemzeti Bank 2014-ben kezdte meg a forint bankjegyek megújítását. A program keretében az elmúlt években a hatból már négy címlet megújult, és sor került a régi 20 000, 5000 és 2000 forintos bankjegyek bevonására is, így ezekből a címletekből már csak az új változatokkal fizethetünk.

Fontos információ, hogy a régi 10 000 forintos bankjegyek bevonásáról még nem hozott döntést az MNB, ezért e címletnek mind a régi, mind az új változata továbbra is korlátozások nélkül használható a készpénzforgalomban.

2018. március 1-jétől kerülnek forgalomba az új 1000 forintos bankjegyek. A régiekkel október 31-ig fizethetünk majd.

Forrás: MNB

jegybank közleményében figyelmezteti a parkoló-, menetjegy-, ital- és áruautomata-üzemeltető cégeket, hogy ha még nem tették meg, akkor a hátralévő egy hónapban készítsék fel a berendezéseiket az új ezresek elfogadására.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top