Aktuális

Ez történik ma, Csengey Dénes szülinapján

Budapesten szerdán reggel 07:21-kor kel fel a Nap, és 16:29-kor nyugszik. Csengey Dénes szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. I. 24.

Ezen a napon:

1458-ban Hunyadi Mátyást Budán I. Mátyás néven magyar királlyá választják. 1848-ban James W. Marshall Kaliforniában egy colomai fűrészmalom (Sutter’s Mill) mellett aranyat talál; ezzel kezdetét veszi a kaliforniai aranyláz, amely fordulópontot jelent a térség fejlődésében, San Francisco pár sátorból álló falucskából virágzó várossá növekszik. 1953-ban Csengey Dénes születése napja. 1999-ben az ausztriai Deutschlandsberg mellett egy magyar turistabusz 18 halálos áldozattal járó balesetet szenved.

Csengey Dénes magyar író, költő, ellenzéki politikus

Csengey Dénes magyar író, költő, politikus

A nap mottója:

A hűséges ember olyan, mint azok a tengeri állatok, csigák, melyeknek a saját testükön kívül van a súlypontjuk. Rá vannak bízva a körülöttük hullámzó vízre, és a testük már úgy épült fel, hogy ez a súlypont odakint van. Csakhogy ettől nem kevesebbek, csupán bonyolultabb a szerkezetük.

Kőrösi Zoltán

Névnap:

Január huszonnegyedike Timót, Balár, Bános, Bertram, Erik, Erika, Ferenc, Surány, Surd, Szaléz, Szalók, Szénia, Timóteus, Timóteusz, Vera, Veron, Verona, Veronika, Veronka, Xénia napja.  

Január huszonnegyedikén született:

Daniel Auteuil színész, Nastassja Kinski színésznő, Csengey Dénes író, Prókai Annamária színésznő

Időjárás:

Délen és nyugaton változóan felhős időre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Az ország többi részén általában sok lesz a felhő, inkább csak rövid napos időszakok lehetnek, az Északi-középhegység térségében pedig nagyrészt borult marad az ég, helyenként tartósabban megmaradhat a köd, és főként arrafelé néhol gyenge hóesés is előfordulhat. A délire forduló szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -7 fok között alakul, de északkeleten ennél néhány fokkal hidegebb lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 1 és 6 fok között várható, de délnyugaton egy-két fokkal enyhébb, északkeleten hidegebb valószínű.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top