Aktuális

Ez történik ma, Brandon Lee szülinapján

Budapesten csütörtök reggel 07:12-kor kel fel a Nap, és 16:40-kor nyugszik. Brandon Lee szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2018. II. 1.

Ezen a napon:

1861-ben Texas az amerikai polgárháború során kiszakad az Amerikai Egyesült Államokból. 1945-ben a kommunista Péter Gábor (született Eisenberger Benjámin) vezetésével megalakul az ÁVH egyik elődje, a Budapesti Főkapitányság Politikai Rendészeti Osztálya. 1965-ben Brandon Lee szülinapja. 1988-ban Magyarországon tüntetés zajlik a román nagykövetség előtt a romániai falurombolás miatt. 1994-ben életbe lép az Európai Közösség és Magyarország között létrejött társulási szerződés. 1995-ben Grönland, miután önrendelkezési jogot kap Dániától, kilép az Európai Unióból.

brandon lee

Brandon Lee

A nap mottója:

Ahogy mondani szokás, hogy a baj sosem jár egyedül, úgy a szerencséről is el lehet mondani ugyanezt, sőt más körülményekről is megállapítható, hogy többnyire harmonikusan gyülekeznek körénk, akár azért, mert a sors rendeli úgy, akár azért, mert az emberben van valamiféle erő, ami vonzza az összetartozó dolgokat.

Johann Wolfgang von Goethe

Névnap:

Február elseje Ignác, Birgit, Brigitta, Cinella, Cinna, Fiametta, Gitta, Imodzsen, Imogén, Innocencia, Kincső, Szevér, Vincencia és Virgínia napja.

Február elsején született:

Terry Jones (Monty Python), Brandon Lee színész, Gabriel Batistuta labdarúgó, Harry Styles énekes.

Időjárás:

Erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső. Késő este a Dunántúlon havas eső, főként a magasabban fekvő helyeken hó is lehet. A délnyugati, majd az északnyugatira forduló szél is erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top