Aktuális

Harvey Weinstein arcátlan hazugsággal vádolja Rose McGowant

Harvey Weinstein nem bírta tovább nézni, hogy szerinte Rose McGowan színésznő abból húz hasznot, hogy róla állít valótlanságokat. A szexuális erőszakkal és zaklatással vádolt, bukott filmmogul az ügyvédjével üzent.

Október óta már nyolcvannál is több nő vádolta meg Harvey Weinsteint nemi erőszakkal, szexuális visszaéléssel vagy zaklatással, de eddig a bukott producer nem nagyon állt a nyilvánosság elé. Most megszólalt, igaz, csak az ügyvédje útján. 

Weinsteint az vette rá a csönd megtörésére, hogy az őt nemi erőszakkal vádoló Rose McGowan színésznő (Bűbájos boszorkák, Grindhouse, Sikoly) láthatóan minden energiáját abba fekteti, hogy a hollywoodi zaklatásos botrányokról és az őt ért bántalmakról részletesen kitálaljon. McGowan forgatott egy, többek között az erőszakról és általában a hollywoodi szexuális zaklatásokról szóló dokumentumfilm-sorozatot, és megjelent a memoárja is, amelyben szintén szerepel a korábban már nyilvánosságra hozott ügye, miszerint 1997-ben Weinstein zaklatta és meg is erőszakolta őt. 

Rose McGowan új könyve, Bátor címmel.
Fotó: John Lamparski / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Weinsteinnél, úgy látszik, most telt be a pohár, és az ügyvédje révén szólalt meg McGowan ellene (is) folytatott hadjáratával kapcsolatban:  „Harvey Weinstein és ügyvédje általánosságban tartózkodik attól, hogy kritizálja bármelyik nőt, aki szexuális erőszakkal vádolta meg Mr. Weinsteint, noha számos bizonyítékkal tudnák demonstrálni a vádak nyilvánvaló hamisságát. De elnézve Rose McGowan »teljesítményét«, ahogyan az új könyvét népszerűsíti, mégis lehetetlen csendben maradni, miközben ő egy arcátlan hazugsággal próbálja lejáratni Mr. Weinsteint”.

Az ügyvéd szerint rendelkezésükre áll két e-mail, amelyekből szerintük kiderül, hogy McGowan, korábbi állításával szemben, nem számolt be az állítólagos erőszakról Ben Afflecknek, a menedzserének pedig az ő olvasatukban azt mondta, hogy közös beleegyezésen alapuló szexről volt szó. Az ügyvéd a deadline.com-on is közzétett közleményében az áll, hogy McGowan menedzsere a következőt írta a színésznő és Weinstein találkozásáról: „Amikor másnap találkoztunk, ő habozva azt mondta nekem, hogy közös megegyezéssel szállt be egy jakuzziba Mr. Weinsteinnel. Egyértelműen azt mondta, hogy beszállni a jakuzziba olyasmi volt, amihez hozzájárult, de amit utólag megbánt.” 

Az ügyvéd Affleck levelét is idézi, amely szerint Ben Afflecknek Rose McGowan sosem mondott olyasmit, hogy Weinstein zaklatta volna őt. 

Az „arcátlan hazugság” vádjára Rose McGowan Twitteren reagált: gyakorlatilag elküldte a producert a kénköves pokolba. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top