Aktuális

Naponta fizeti a parkolási díjat a saját lakóhelyén a posta figyelmetlensége miatt

Más vette át az ajánlott levelet, eltűnt az éves parkolási bérlete egy fővárosi autósnak. A nő szerint felháborító, ami történt, panaszt tett a postán, és a rendőrségen is feljelentést tett. A Magyar Posta azt ígérte, kivizsgálják a történteket.

Hiába várta a kedvezményes kerületi parkolási engedélyét az egyik XIII. kerületi lakos, nem érkezett meg január végéig a matricája. Először az engedélyt kiállító XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt.-nél érdeklődött, ahol azonban azt mondták, hogy a matricáját valaki már átvette. 

Bősze Beát a közszolgáltató a postára küldte, hogy ott érdeklődjön az elkeveredett küldemény felől. A nő a postán a panasztételi irodához fordulhatott ezzel kapcsolatban, 750 forintos adatszolgáltatási díjért cserébe megmutatták neki a feladóvevényt. A nő akkor szembesült azzal, hogy valaki az ő nevében, egy hamis aláírással vette át az éves parkolási matricájának küldeményét. 

Felháborítónak tartja az esetet, hiszen a postának is ellenőriznie kellene, hogy kinek adják át az ajánlott küldeményt. A Magyar Posta a RTL Híradónak azt válaszolta, hogy 30 napon belül kivizsgálják a történteket. Az autós viszont addig is fizetheti a napi parkolási díjat a saját lakóhelyén, a parkolócég annyit ígért, hogy ha majd a posta elismeri a hibáját, akkor díjmentesen újra kiállítják a rendszámra szóló parkolási engedélyt. 

A történtek miatt a nő feljelentést tett a rendőrségen is, ahol hamis magánokirat felhasználása miatt ismeretlen tettes ellen nyomozást indítottak. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top