Aktuális

Ez történik ma, Paul Auster szülinapján

Budapesten szombat reggel 07:10-kor kel fel a Nap, és 16:43-kor nyugszik. Paul Auster szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2018. II. 3.

Ezen a napon:

1643-ban Gyulafehérváron házasságot köt II. Rákóczi György, akkor váradi kapitány és Báthory Zsófia, a Báthory család somlyói ágának utolsó sarja. E házasság révén kerültek a Báthory-birtokok a Rákóczi család birtokába. 1947-ben Paul Auster szülinapja. 1949-ben kezdetét veszi a Mindszenty József hercegprímás elleni kirakatper. 1959-ben Buddy Holly négyüléses Beechcraft Bonanza gépe J. R. Richardsonnal (The Big Bopper) Ritchie Valensszel és a pilótával, Roger Petersonnal erős havazásban lezuhant. Mindannyian életüket vesztették. Don McLean American Pie című számában emlékszik meg a balesetről a dal híres sorával: „The day the music died” („A nap, amikor a zene meghalt”).

Paul Auster, amerikai író

Paul Auster amerikai író

A nap mottója:

Az „egy a millióhoz” kétségtelenül meg fog történni, a megfelelő gyakoriságnál nem sűrűbben és nem is ritkábban, de az meglepetés lehet, hogy éppen velünk történjék meg.

Ronald Fisher

Névnap: 

Február harmadika Balázs, Airton, Arion, Ariton, Balmaz, Blazsena, Celerina, Oszkár, Oszlár napja.        

Február harmadikán született:

Paul Auster író, Ruttkay Laura színésznő, Görög László színész, Csoóri Sándor író.

Időjárás:

Erősen felhős vagy borult idő várható, sokfelé kell csapadékra számítani: keleten többnyire eső, a középső és nyugati országrészben elsősorban havas eső, havazás várható. A kevesebb csapadék északnyugaton valószínű. A szél keleten is északnyugatira, északira fordul, és többfelé erős, néhol viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +7 fok között alakul, a Tiszántúlon lehet 5 fok felett a minimum. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 8 fok között várható, a Tiszántúlon lesz a melegebb.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top