Aktuális

Ez történik ma, Máté Péter szülinapján

Budapesten vasárnap reggel 07:08-kor kel fel a Nap és 16:45-kor nyugszik. Máté Péter szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2018. II. 4.

Ezen a napon:

1947-ben Máté Péter születésnapja. 1989-ben a Khomeini ajatollah által vezetett papi tanács halálos ítéletet („fatvát”) mond ki Salman Rushdie indiai íróra, a Sátáni versek szerzőjére az iszlám vallás megsértése miatt.

Máté Péter, magyar énekes

Máté Péter magyar énekes

A nap mottója:

Azért, hogy több esélyük legyen a nagyobb nyeremények valamelyikére, egyesek több sorsjegyet vásárolnak, mások pedig még több sorsjegyből egy-egy kis részesedést. Pedig nincs a matematikában bizonyosabb tétel, mint az, hogy minél több sorsjeggyel próbálkozol, annál valószínűbb, hogy veszíteni fogsz.

Adam Smith

Névnap:

Február negyedike Csenge, Ráhel,  Anderz, Andos, András, Androméda, Bereniké, Csengele, Gabriella, Gilbert, Holló, Kada, Ormos, Róbert, Robertó, Veron, Verona, Veronika, Veronka napja.        

Február negyedikén született:

Máté Péter énekes, Alice Cooper zenész és Wichmann Tamás kenus.

Időjárás:

Reggelre csökken a felhőzet, majd napközben a többórás napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható. Hajnalban, reggel keleten még gyengén havazhat. Napközben a gomolyfelhőkből helyenként hózápor kialakulhat. A nyugati, északnyugati szél élénk, helyenként erős lesz, majd délután mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +2 és -4 fok között valószínű, de a derült, szélvédett, havas tájakon -5, -8 fokot is mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top