Aktuális

Lebontják Budapest egyik legrondább szállodáját

Az 1972-ben átadott Hotel Olimpiában egykor neves sportolók és színészek fordultak meg, de 16 éve bezárt, és ma már csak elcsúfítja a város legnépszerűbb kirándulóhelyét.

Hamarosan lebontják a lepusztult és elhagyatott Hotel Olimpiát, amely a Normafánál található – vette észre a XII. kerület honlapján a hírt a 24.hu.

Mostanra véget ért a kisajátítási eljárás, és az önkormányzathoz került az ingatlan. A bontás február második felében kezdődhet el, és bő két hónapig tart.

A tervek szerint a szálloda helyén parkot alakítanak ki, és rendbe tennék a környéket is. Lezárnák az Eötvös út legfelső szakaszát, és új út épülne a Távcső utcával párhuzamosan a hoteltől a Konkoly-Thege Miklós útig.

Területet biztosítanának a fogaskerekű normafai meghosszabbításának, új parkoló épülne, és megújítanák az Eötvös utca 48. alatti villaépületet, ahol a fogaskerekű felső fogadóközpontja lenne.

A Hotel Olimpia 16 évvel ezelőtt zárt be, nevét pedig onnan kapta, hogy átadása évében, 1972-ben zajlottak a müncheni ötkarikás játékok, a felkészülő magyar csapat pedig itt rendezte be a főhadiszállását.

Fénykorában a sportolók kedvenc találkozóhelye volt, megfordult benne Puskás Öcsi, Baróti Lajos és Kárpáti György, de színészek, filmesek is gyakori vendégek voltak. Az elvarázsolt dollár című Bujtor-film és a Linda-sorozat több jelenetét is a hotelben forgatták.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top