Aktuális

Megszólalt a lány, akit rendőrök lőttek mellbe

A szlovák Michaelát 2016 augusztusában lőtték meg a rendőrök egy autós üldözés során. Azóta nem beszélt a történtekről, egészen mostanáig.

Megszólalt a szlovák médiának Michaela, akit 2016-ban lőttek mellkason a rendőrök egy autós üldözés közben, majd a sérült lányt még meg is rugdosták. A parameter.sk emlékeztet, hogy a három rendőr közül csupán egy ismerte el a bíróságon, hogy brutálisan bántalmazta a földön fekvő, sérült lányt – tettét azóta is bánja. A másik két rendőr tagadta, hogy bűnös lenne, a tárgyaláson nem tettek vallomást.

Michaela most azt mondja, hogy miután meglőtték, megállt a kocsival, és feltartott kézzel szállt ki, ezért nem is érti, miért lőttek rá újra. Állítja, nagy verést kapott, teste tele volt véraláfutásokkal, két bordája eltört, és agyrázkódása is volt. Úgy néz ki, hogy a mellkasával egész életében problémái lesznek.

Miután a lány elismerte, hogy az ügyben részben ő is hibás, a bíróság őt három év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte. Ha a rendőrök bűnössége beigazolódik, tíz év börtönt is kaphatnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top