Aktuális

Ez történik ma, Cliff Burton szülinapján

Budapesten szombat reggel 07:00-kor kel fel a Nap, és 16:56-kor nyugszik. Cliff Burton szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2018. II. 10.

Ezen a napon:

1763-ban a párizsi békével véget ér az angol-francia gyarmati háború, Franciaország elveszti észak-amerikai gyarmatait. 1853 – Elkezdik építeni a Budai Várhegy alatt a Budai Váralagutat, melynek ötletadója Széchenyi István volt. 1947-ben Magyarország aláírja a párizsi békeszerződést, amely visszaállítja az ország trianoni határait. 1962-ben Cliff Burton szülinapja

Cliff Burton, a Metallica korábbi basszusgitárosa

Cliff Burton, a Metallica korábbi basszusgitárosa

A nap mottója:

Egészen egyszerű emberek társaságára éppúgy vágyom, mint a legműveltebb értelmiségiek társaságára. Nem is kell mindig személyes kontaktus, csak annyi, hogy köztük vagyok, látok, tapasztalok. A külföldi utak is nagyszerű lehetőséget adnak a megismerésre. Ha ezt hívják „az élet iskolájának”, akkor ezt a sulit feltétlenül többre értékelem, mint az iskolapadhoz kötött tanulást.

Debreczeni Ferenc

Névnap: 

Február tizedike Elvira, Ella, Elli, Harim, Harlám, Pál, Palmer, Pável, Pósa, Skolasztika, Viliam, Vilmos napja.       

Február tizedikén született:

Szirtes Ádám színész, Cliff Burton basszusgitáros, Sebő Ferenc zenész és Emma Roberts színésznő

Időjárás:

Többnyire erősen és közepesen felhős lesz az ég, a legtöbb napsütés az Észak-Dunántúlon, a legkevesebb a Tiszántúlon lehet. Néhol – legnagyobb eséllyel a középső és a keleti megyékben – hószállingózás, hózápor is előfordulhat. Az északi, északkeleti szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -4 és +1 fok között alakul, de a gyengébben felhős, hóval borított tájakon ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között várható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top