Aktuális

Megérkeztek Budapestre az olimpiai aranyérmes gyorskorcsolyázók

Vasárnap délelőtt rengetegen vártak a Liszt Ferenc repülőtéren a rövidpályás gyorskorcsolyázókra. Nem csoda, hiszen történelmet írtak.

Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor 38 évvel az utolsó téli olimpiai érmünk után állhattak fel a dobogó legmagasabb fokára az 5000 méteres váltó döntője után a phjongcshangi téli olimpián.

Az olimpikonokat vasárnap délelőtt hatalmas, családtagokból, rajongókból és újságírókból álló tömeg várta a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren, akik hangos üdvrivalgással és tapssal fogadták a hazatérő olimpikonokat.

Orendi Mihály, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség ügyvezető igazgatója a 24.hu-nak elárulta, fantasztikus élmény volt a helyszínen átélni a történelmi győzelmet. „Férfiasan bevallom, legalább fél óráig sírtam utána” – tette hozzá.

A lap élő tudósításából kiderült, a landolás után az olimpikonok a gyakorló Jégcsarnokba indulnak, ahol fogadják majd az összegyűlt rajongók gratulációt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top