Aktuális

Öt késes rablót futamított meg a 88 éves bácsi

Egy 88 éves férfi futamított meg egy 5 tagú rablóbandát Londonban, amikor egy nő védelmére kelt, akit ki akartak fosztani a rosszfiúk. Az idős ember korábban elit kommandós volt a koreai háborúban.

Egyedül mentett meg a kifosztástól egy nőt az a 88 éves háborús veterán, aki megfutamított egy ötfős rablóbandát. John Nixon még január végén sétált azt észak-londoni Kentish Townban, amikor észrevette, hogy egy nőnek el akarja venni a táskáját egy öt főből álló, késekkel felfegyverkezett csoport.

A koreai háborút is megjárt elit veterán katona nem gondolkodott, hanem egyből a nő segítségére sietett. A fiatal bandatagok közül egyet karaterúgással nyakon rúgott, aki a földre került. Ekkor a többiek már késekkel támadtak a veterán harcosra, aki bár szerzett néhány felületi sérülést a küzdelemben, mégis megfutamította a támadókat.

Öt késes támadót futamított meg egyszerre a háborús veterán, John Nixon – Fotó: London Evening Standard

„A félelem nem szerepel a szótáramban”

– mondta később Nixon a London Evening Standardnak. „Csak gondoltam, hogy segítek neki. Korábban lőttek már lábon, egyszer egy kígyó is megharapott, szóval olyan sokszor jártam már közel a halálhoz, hogy ezen a helyzeten nem is aggódtam.”

Az eset még január végén történt, ám azóta sem sikerült elkapni a bandát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top