Aktuális

Hat éve nem tudni, ki miatt kapott halálos mérgezést két munkás

Nemrég négy embert gyanúsítottak meg a 2012-es tiszaújvárosi tragédia ügyében.

A napokban négy embert vettek őrizetbe a hat évvel ezelőtti nitrogénmérgezés ügyében folyó nyomozás során. A Blikk információi szerint foglalkozás körében elkövetett, több ember halálát okozó, gondatlan veszélyeztetéssel vádolják őket. 

A 2012. júniusi tragédia a Tiszai Vegyi Kombinátban történt. A munkások egy 25 méteres magasságban lévő, műanyag fóliával bevont tartály tisztítását végezték egy állványzatról, amikor tisztázatlan körülmények között a sátorba nitrogén szivárgott. A gáz pillanatokon belül megölte az ott tartózkodó két dolgozót, egy másik férfi pedig elájult. A segítségükre siető társuk, aki gondolkodás nélkül rohant be utánuk, hogy kimentse őket, szintén elvesztett az eszméletét, de őt és az ájult férfit az utolsó pillanatban sikerült kimenteni – emlékeztet a történtekre a Blikk.

tiszai vegyi kombinát (forrás: KÉSZ csoport)

Tiszai Vegyi Kombinát (forrás: KÉSZ csoport)

Az egyik meghalt férfi lánya azt mondta, egyértelmű, hogy nem ellenőrizték a munkaterületet, és valamilyen tömítés is hiányzott. Felelős azonban a mai napig nincs, a korábbi gyanúsítottak ellen ejtették a vádakat. Az elhunytak családjai kártérítést kaptak.

A nitrogén színtelen, szagtalan és íztelen gáz, viszont nagyon mérgező: már két belégzés tudatvesztést, akár halált okozhat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top