Aktuális

Embereket bocsátott el a Vöröskereszt szexuális visszaélés miatt

Több mint 20 munkatársától vált meg a Vöröskereszt, miután kiderült róluk, hogy szexuális visszaéléseket követtek el.

Vizsgálatot indított a Vöröskereszt saját munkatársai között, miután kiderült, hogy az angol Oxfam segélyszervezet munkatársai szexuális visszaéléseket követtek el Haitin a szigetet megrázó földrengés után. Az Oxfam dolgozói a segélyért cserébe szexet követeltek a földrengés áldozataitól.

A Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága bejelentette, hogy több mint 20 dolgozóját felfüggesztette vagy pedig eltávolította szexuális visszaélések miatt – tudta meg az Independent. A jótékonysági szervezet 21 tagja a belső vizsgálat alatt vagy önként mondott fel, vagy a Vöröskereszt küldte el őket, további két munkatárs szerződését pedig nem újították meg szexuális visszaélés gyanúja miatt.

23 munkatársától vált meg a Vöröskereszt szexuális visszaélés miatt

Ez a viselkedéssel azokat az embereket és közösségeket árulták el, akiket szolgálunk. Az emberi méltóság ellen vétettek, sokkal éberebben kellett volna figyelnünk, hogy ezt megakadályozzuk

– mondta a lapnak Yves Daccord, a Vöröskereszt vezérigazgatója.

Daccord aggodalmának adott hangot, amikor azt mondta, lehetnek olyan esetek, amelyeket még nem jelentettek, vagy „elsikkadtak az ügyintézés során”.

A svájci székhelyű Vöröskeresztet 1863-ban alapították a háborúk áldozatainak megsegítésére, jelenleg mintegy 17 ezren dolgoznak a szervezetnek világszerte.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top