Aktuális

Ismét díjat kapott az NLCafé újságírója

Újabb sikernek örülhetünk, újságírónk a Szegénységellenes Hálózat Alapítvány Szegénységről méltósággal Sajtódíjának különdíját vehette át.

A Szegénységellenes Hálózat Alapítvány idén másodszor adta át  a Szegénységről méltósággal Sajtódíjat. Az ötlet az osztrák hálózat munkatársaié, a díjat ma már (többek között) Horvátországban, Finnországban, Németországban és Romániában is évről évre kiosztják.  

A díj különlegességét az adja, hogy a zsűri csupa érintettből állt: hátrányos helyzetűekkel foglalkozó szakember ugyanúgy megtalálható volt a tagok között, mint tanodában dolgozó önkéntes, közmunkás vagy épp gyermekét egyedül nevelő, alacsony jövedelmű szülő. 

Videós, rádiós, online vagy nyomtatott tartalommal lehetett nevezni – a szempontok között szerepelt az írói hangvétel csakúgy, mint az, hogy az újságíró vagy riporter sallangmentesen, sztereotípiák nélkül mutassa be a mélyszegénységben élők helyzetét. 

I. díj: Jakab Villő Hanga, (erdely.atlatszo.hu) (Vadgalambfalva: a falu fejlődik, a romatelep csak növekszik)

II. díj: Neuberger Eszter (abcug.hu) (Egy szép kert itt olyan, mint oázis a sivatagban)

III. díj: Laborczi Dóra (kotoszo-blog.hu) (A legígéretesebb fiatal kutató segítséget kér)

Különdíj: Bakóczy Szilvia (NLCafé) (Cigánytelepről a Prezibe)

Különdíj: Dohi Gabriella (Budapest Bike Maffia) (Sweet Home)

szegénységellenes sajtódíj

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top