Aktuális

Égő csikkeket dobálnak ki az erkélyről a járókelőkre Várpalotán

Rendszeresen előfordul, hogy az utcán sétálókra esnek a csikkek. Olyan is volt, hogy egy kisgyerek kabátját égette ki a cigaretta.

Égő csikkeket dobálnak ki az ablakon egy tízemeletes várpalotai házból – derült ki a Tények riportjából. A házban lakók szerint többször is előfordult már, hogy a ház előtt elsétáló emberekre esett az égő cigaretta, de olyan is volt, hogy egy kisgyermek kabátját égette ki, vagy egy erkélyen reggeliző lakó tányérjába esett.

Dr. Bék Ágnes, a Társasházkezelők Országos Egyesületének elnöke szerint nem egyedi esetről van szó, országszerte gyakori, hogy a felsőbb emeleten lakók gondolkodás nélkül kidobálják a még égő cigarettákat az ablakon. A gond az, hogy mivel a legtöbb esetben nem tudni, hogy melyik lakásból dobták ki a csikket, felelősségre vonni sem tudják az illetőt.

Pedig azon felül, hogy a csikkek eldobálása szemetelésnek minősül, és rengeteg bosszúságot okozhat a járókelőknek, komolyabb bajhoz is vezethet: például tüzet is okozhat, ha a még égő cigaretta beesik egy másik lakás nyitott ablakán.

A Tények riportja:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top