Aktuális

Magyarok is érintettek a grúziai síliftbalesetben

12-en sérültek meg abban a síliftbalesetben, ami péntek délelőtt történt a Gudauri síterepen. Két magyar síelő a meghibásodott liften rekedt.

Többen megsérültek egy síliftbalesetben Grúziában a Gudauri síterepen – írja az MTI. A beszámolóból kiderül, hogy a liften magyar síelők is voltak, de ők épségben megúszták a balesetet. Egy helyszínen tartózkodó magyar turista, Treer Albert az MTI-nek azt mondta, magyarok is fent rekedtek a 3275 méterre vezető Sadzele liften.

Elmondása szerint a székek először megindultak hátrafelé, hat magyarnak sikerült kiugrania, mielőtt összeütköztek volna, de ketten fent rekedtek. Az alsó állomáson nagyjából tíz szék roncsolódott az ütközésben.

A Georgian Journal honlapja idézte a grúziai egészségügyi minisztert, aki azt mondta, hogy tizenketten sérültek meg, köztük két külföldi, egy ukrán és egy svájci, de egyikük sérülése sem súlyos. A miniszter hozzátette, két ember Tbiliszibe, nyolcat a gudauri kórházba vittek. Egyiküket már elengedték.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top