Aktuális

Több ezer háztartásban még mindig nincs áram

Három megye 37 településén még mindig nem állt helyre az áramszolgáltatás a hétvégi havazás után. Akadozik a vasúti közlekedés is, a katasztrófavédelemnek folyamatosan van tennivalója a havazás miatt.

Három megyében, kilencezer fogyasztónál még mindig áramszünet volt hétfő délelőtt, miután nagy mennyiségű hó hullott országszerte – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

Békés, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megye 37 településén okoz még mindig áramellátási zavart a hétvégi havazás. A vasúti közlekedést is hátráltatja az időjárás. Hétfő reggel 48 szerelvény közlekedett késésekkel.

A katasztrófavédelemnek szombat óta több mint 430 havazással kapcsolatos beavatkozást kellett végrehajtania. A meteorológiai előrejelzés szerint további havazás várható.

A tűzoltóknak többnyire a hó súlya alatt kidőlt fákat, letört gallyakat kellett eltávolítaniuk, valamint a havas utakon elakadt, kisodródott, árokba csúszott, felborult, keresztbe fordult autókat, tehergépkocsikat, buszokat mentettek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top