Aktuális

Hárman raboltak ki egy mankóval közlekedő fiút Szegeden

Három gyerek kirabolt egy dupla mankóval közlekedő kiskorú fiút Szegeden. Az elkövetőket felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a bíróság.

Lassan két éve zajló ügy végére tett pontot tegnap a Szegedi Törvényszék, ahol másodfokon tárgyalták két fiatalkorú fiú és kiskorú társuk ügyét, akik hárman kifosztottak egy dupla mankóval közlekedő kiskorú fiút Szeged egyik utcájában.

A bíróság tájékoztatásából kiderül, hogy a vádlottak együtt buszoztak a mankóval közlekedő fiúval, egy helyen is szálltak le vele, és az utcán vették körbe a láthatóan mozgásában korlátozott, kiskorú sértettet. Az egyik fiú, az elsőrendű vádlott ekkor közelebb lépett a sértetthez, és kétszer is megkérte arra, hogy adja oda neki felpróbálásra az óráját. A mankós fiú ezt először nem akarta megtenni, de miután a másik emelt hangon közölte vele, hogy „ne szórakozzon”, továbbá egyik kezét a hasa magasságába emelve fenyegető mozdulatot tett irányába, mégis átadta az órát.

Forrás: thinkstockphotos.com

Szinte ugyanez játszódott le akkor, amikor a másik fiú, az ügy másodrendű vádlottja a fülhallgatóját kérte a kiskorú sértettnek, aki először szintén vonakodott teljesíteni a kérést, ám a fenyegetés hatására végül átadta azt.

Miután kifosztották, 60 forintnyi aprópénzt csúsztattak a zsebébe, és gúnyosan közölték vele, hogy ezzel ki van fizetve.

A bíróság az elsőfokú tárgyaláson csak egyszerűen próbára bocsátotta a vádlottakat, míg harmadik, kiskorú társukat megrovásban részesítette. Az ügyészség súlyosbításért fellebbezett, mondván, a szankcióként alkalmazott intézkedések eltúlzottan enyhék. 

A másodfokon eljáró Szegedi Törvényszék megváltoztatta a Szegedi Járásbíróság elsőfokú ítéletét, és az elsőrendű vádlottat 1 év, a másodrendű vádlottat 6 hónap szabadságvesztésre ítélte, melynek végrehajtását az elsőrendű vádlott vonatkozásában 2 évi, a másodrendű vádlott esetében 1 évi próbaidőre felfüggesztette, továbbá a harmadrendű vádlottat 1 évi próbára bocsátotta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top