nlc.hu
Aktuális
Hárman raboltak ki egy mankóval közlekedő fiút Szegeden

Hárman raboltak ki egy mankóval közlekedő fiút Szegeden

Három gyerek kirabolt egy dupla mankóval közlekedő kiskorú fiút Szegeden. Az elkövetőket felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a bíróság.

Lassan két éve zajló ügy végére tett pontot tegnap a Szegedi Törvényszék, ahol másodfokon tárgyalták két fiatalkorú fiú és kiskorú társuk ügyét, akik hárman kifosztottak egy dupla mankóval közlekedő kiskorú fiút Szeged egyik utcájában.

A bíróság tájékoztatásából kiderül, hogy a vádlottak együtt buszoztak a mankóval közlekedő fiúval, egy helyen is szálltak le vele, és az utcán vették körbe a láthatóan mozgásában korlátozott, kiskorú sértettet. Az egyik fiú, az elsőrendű vádlott ekkor közelebb lépett a sértetthez, és kétszer is megkérte arra, hogy adja oda neki felpróbálásra az óráját. A mankós fiú ezt először nem akarta megtenni, de miután a másik emelt hangon közölte vele, hogy „ne szórakozzon”, továbbá egyik kezét a hasa magasságába emelve fenyegető mozdulatot tett irányába, mégis átadta az órát.

Forrás: thinkstockphotos.com

Szinte ugyanez játszódott le akkor, amikor a másik fiú, az ügy másodrendű vádlottja a fülhallgatóját kérte a kiskorú sértettnek, aki először szintén vonakodott teljesíteni a kérést, ám a fenyegetés hatására végül átadta azt.

Miután kifosztották, 60 forintnyi aprópénzt csúsztattak a zsebébe, és gúnyosan közölték vele, hogy ezzel ki van fizetve.

A bíróság az elsőfokú tárgyaláson csak egyszerűen próbára bocsátotta a vádlottakat, míg harmadik, kiskorú társukat megrovásban részesítette. Az ügyészség súlyosbításért fellebbezett, mondván, a szankcióként alkalmazott intézkedések eltúlzottan enyhék. 

A másodfokon eljáró Szegedi Törvényszék megváltoztatta a Szegedi Járásbíróság elsőfokú ítéletét, és az elsőrendű vádlottat 1 év, a másodrendű vádlottat 6 hónap szabadságvesztésre ítélte, melynek végrehajtását az elsőrendű vádlott vonatkozásában 2 évi, a másodrendű vádlott esetében 1 évi próbaidőre felfüggesztette, továbbá a harmadrendű vádlottat 1 évi próbára bocsátotta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top