Aktuális

Teljesen lezárják a Nyugati pályaudvart szombaton

Karbantartják a felsővezetékeket, ezért teljesen lezárják a Nyugati pályaudvart. Néhány péntek esti és vasárnap délelőtti vonatot is érint az változás.

Március 24-én, szombaton egész nap felsővezeték-karbantartást végeznek a budapesti Nyugati pályaudvarra vezető vágányok felett. Emiatt minden, a pályaudvart érintő vonat menetrendje, útvonala és végállomása módosul. Ez érinti a váci, a veresegyházi, az esztergomi, a debreceni, a szegedi és a lajosmizsei vonalakat.

A pályaudvart szombaton teljesen lezárják,

de néhány vonatot már 23-án este és 25-én délelőtt is érintenek a menetrendi változások. A vonatok ideiglenes végállomásai és a Nyugati pályaudvar, illetve a belváros között a BKK és a MÁV-HÉV járataival érdemes utazni.

Egyszerre csaknem 400 szakember dolgozik a karbantartáson, a cél az üzemzavarok minimálisra csökkentése, a meglévő sebességkorlátozások felszámolása, így a vasúttársaság szerint javulhat a menetrendszerűség, és megbízhatóbbá válik a vonatközlekedés.

A MÁV-START arra kéri utasait, hogy figyeljék az állomásokon kihelyezett hirdetményeket és útbaigazító táblákat, térképeket, valamint a hangos utastájékoztatást. A MÁV honlapján vágányzári térképet is le lehet tölteni.

Az utasok tájékozódhatnak továbbá a Vonatinfó alkalmazásban és a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatánál is a +36 (1) 349 4949-es telefonszámon. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top