Aktuális

Eladják a magyar Telenort

Már egy pár hónapja felröppentek az iparági pletykák arról, hogy megválna a Telenor a kelet-európai leányvállalataitól, köztük a magyar részlegtől is. Ma kiderült, nem volt alaptalan a híresztelés, bejelentették ugyanis az eladást.

Most már biztos, hogy megválik közép-kelet-európai leányvállalataitól a Telenor, már vevő is került a norvég tulajdonú cég eladásra kínált érdekeltségeire. A Telenor 2,8 milliárd euróért eladja közép-kelet-európai leányvállalatait, köztük a Telenor Magyarország vállalatot a cseh PPF-csoportnak, amely a közép-kelet-európai térség legnagyobb magántőke-befektetője – értesült az MTI.

A Telenor közleménye szerint a tranzakció magában foglalja a Telenor kizárólagos tulajdonában álló magyarországi, bulgáriai, montenegrói és szerbiai mobilszolgáltatóit, valamint a Telenor Common Operation technológiai szolgáltatót.

Alexandra Reich, a Telenor Magyarország vezérigazgatója a közölte:

a tranzakció semmilyen hatással nem lesz az ügyfelekre és a helyi partnereikre, a megszokott módon folytatják.

A Telenor logója a Telenor Magyarország Zrt. törökbálinti székháza előtt 2012. augusztus 1-jén. MTI Fotó: Mohai Balázs

A közép-kelet-európai leányvállalatok a Telenor-csoport árbevételéhez 9 százalékkal, mintegy 11,8 milliárd norvég koronával járultak hozzá 2017-ben, együttesen több mint 9 millió ügyféllel és mintegy 3500 munkavállalóval rendelkeznek.

Az ügylet lezárásához a szabályozó hatóság jóváhagyása szükséges, amely 2018 harmadik negyedévében várható.

A Telenor-csoport 2018 első negyedévétől kezdve eladásra kínált eszközként kezeli a közép-kelet-európai leányvállalatokat, és megszüntetett tevékenységként tünteti fel őket pénzügyi jelentéseiben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top