Aktuális

Tévedésből dubaji börtönbe zárták a bundabotrány magyar gyanúsítottját

Az olaszországi bundabotrányban való érintettsége miatt tartóztatták le Dubajban L. Mátyást, holott már nincs ellene érvényben nemzetközi elfogatóparancs.

Az egykori focista, L. Mátyás jelenleg huszadmagával ül egy dubaji börtöncellában. Ügyvédje közlése szerint az olaszországi bundabotrányban való érintettsége miatt tartóztatták le, pedig azért már megkapta a büntetését: három év börtönt, másfél évre felfüggesztve. Vagyis adminisztrációs hiba történhetett, Dubajban nem vették észre, hogy a nemzetközi elfogatóparancs már nincs érvényben.

Börtön, szigorított fegyház Brazíliavárosban (fotó: AFP / Evaristo SA)

Képünk illusztráció (fotó: AFP / Evaristo SA)

Mielőtt Olaszországban hasonló jellegű csalássorozatba kezdett volna, L. Mátyás Magyarországon vált a focis bundabotrány egyik kulcsfigurájává. A lényeg az volt, hogy a mérkőzések előtt pár nappal K. Zoltán elsőrendű vádlott vagy L. Mátyás másodrendű vádlott megkeresték a játékosokat és játékvezetőket, majd a megbeszéltek szerint alakultak a meccsek eredményei. Azt is eldöntötték, hány játékosnak kell ezekben részt vennie. (Blikk)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top