nlc.hu
Aktuális
Megerőszakolta cellatársát egy győri rab

Megerőszakolta cellatársát egy győri rab

Bántalmazta és meg is lopta őt. Most tizenkét év börtönbüntetést is kaphat.

Megverte, kifosztotta és megerőszakolta cellatársát egy győri férfi egy Győr-Moson-Sopron megyei börtönben – írja a Győri Járási és Nyomozó Ügyészség.

Az ügyészség vádirata szerint az eset a tavalyi év elején történt. Mindkét férfi előzetes letartóztatás miatt került börtönbe, ahol 2017. február 20-án közös zárkát kaptak. A vádlott már a következő éjszaka kivette cellatársa párnája alól a szekrényének kulcsát, hogy meglophassa őt: többek között tisztálkodási szereket, dohányzáshoz szükséges eszközöket, ruhákat lopott tőle. Ezután többször is bántalmazta a férfit, ezeket az eseteket pedig „edzésnek” nevezte.

A negyedik naptól kezdve már szexuális kapcsolatot is szeretett volna a sértettel, aki azonban ezt határozottan elutasította. A vádlott emiatt újra nekitámadt, ököllel és egy székkel is többször megütötte, megrugdosta. Amikor a férfi már védekezésképtelen volt, a vádlott megerőszakolta, vagyis a vádirat szerint „többféle szexuális aktusra is rákényszerítette” őt.

A magatehetetlen férfi számos zúzódásos sérülést szenvedett el, amelyek könnyű sérülésnek minősülnek, de az ügyészség szerint a bántalmazás súlyosabb, csonttöréses sérüléseket is okozhatott volna. A bántalmazott férfi szerencséjére a börtönőrök még aznap észrevették a sérüléseit, így azonnal orvosi ellátást kapott. Az erőszakoskodó cellatársat elkülönítőbe helyezték.

Az ügyészség a vádlottat három bűncselekménnyel: szexuális erőszakkal, kifosztással és minősített testi sértéssel vádolja. Akár tizenkét év börtönbüntetést is kaphat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top