Aktuális

120 kilós betonlap zuhant a 11 éves kisfiúra, aki meghalt

A fiú cigarettát rejtett a betonlap alatti árokba. Azt szerette volna kivenni, mikor a tragédia történt.

Noha a tragikus eset még 2016-ban történt Szentdomonkoson, az ügyet még csak hétfőn kezdik tárgyalni az Egri Törvényszéken. A vádirat szerint egy 14 éves helybéli fiú beleegyezett, hogy kiskorú társával segítenek a szintén kiskorú Balázsnak abban, hogy kiszedje a 126 kilós betonlapokkal borított árokba rejtett cigarettáját – írja a Bors.

A család tanúsága szerint a 11 éves kisfiú hetekkel a tragédia előtt szokott rá a cigarettára. Félt a szülői szidástól, ezért rejtette el a dohányt a betonlapok alatt. A fiúk focizni indultak a tragédia napján: a két fiú felemelte az árkot borító betonlapot, hogy Balázs be tudjon mászni a cigarettáért, de nem bírták el. Elejtették, így az a 40 kilós fiúra esett.

Balázs nevelőapjának vallomásából kiderült, hogy a kiabálásra figyelt fel, ám hiába sietett a helyszínre, Balázson már nem tudott segíteni. A család egyébként nem a barátokat, hanem a járda áldatlan állapotát okolja a történtekért.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top