Aktuális

A takarítónő ébresztette a lúzer betörőt

Először munkára jelentkezett egy tatabányai szórakozóhelyre az a fiatal, aki végül éjjel betört, részegen megrongálta a bezárt helyiség berendezését, majd elaludt a helyszínen. Álmából a takarító ébresztette fel.

Pedig jól indult: március elején egy tatabányai fiatalember beadta az önéletrajzát egy helyi szórakozóhelyre, este pedig a barátaival be is ültek néhány italra. Zárás után, miközben ittasan hazafelé tartott észrevette, hogy a kabátja a bárban maradt, ezért visszatért a szórakozóhelyre.

Mivel a bejárati ajtót már zárva találta, ezért felmászott a 3 méter magas teraszra, ami nem esett nehezére, mert magas épületek megmászása a hobbija. Itt berúgta az erkélyajtót, viszont a kabátját nem találta meg.

Ekkor dühében törni-zúzni kezdett: megrongálta a tévét, a kávégépet, a biztonsági kamerát, a bejárati ajtót és a pénztárgépet is, illetve kifújt egy porral oltó készüléket. Az okozott kár értéke meghaladta a 350 ezer forintot.

A fiatal a kabátja helyett összegyűjtött a törött pénztárgépből közel 230 ezer forintot, ivott egy sört és egy energiaitalt, és távozás helyett a helyszínen elaludt, így talált rá reggel a takarítónő. A tatabányai fiatal ekkor elmenekült a helyszínről, de hamarosan elkapták, és gyorsított eljárásban bíróság elé állították.

A Tatabányai Járásbíróság végül 1 év börtönbüntetésre – 3 évre felfüggesztve – ítélte lopás és rongálás bűntette miatt, illetve több mint félmillió forint kártérítés megfizetésére kötelezte.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top