Aktuális

Vadászgépeket vezetett korábban a pilótanő, aki szétrobbant hajtóművel is letette a repülőt

Több mint száz ember életét mentette meg Tammie Jo Shults, aki felrobbant motorral, kitört ablakkal is le tudott szállni a Boeinggel.

Hősként ünneplik a túlélők annak a repülőgének a pilótáját, aki kényszerleszállást hajtott végre, miután az egyik motor felrobbant, és leszakadt egy darab a gép testéből.

Ahogy arról beszámoltunk, a Southwest Airlines New Yorkból Dallasba közlekedő járatán egy ablak betört, és a nyomáskülönbség majdnem kiszippantotta az egyik utast. Egy nő meghalt a balesetben, heten pedig megsérültek.

Ám sokkal rosszabb végkimenetele lehetett volna a szerencsétlenségnek, ha a kapitány nem kezeli jól a helyzetet. Tammie Jo Shults kilétét a légitársaság nem hozta nyilvánosságra, az utasok azonban megnevezték a pilótanőt.

Shults az amerikai haditengerészetnél szolgált tíz évig, vadászgépeket vezetett. A kétgyermekes anyát egyesek Chesley „Sully” Sullenbergerhez hasonlítják, aki 2009-ben csodával határos módon szállt le egy utasszállító géppel a Hudson folyóra New Yorkban.

(BBC)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top