nlc.hu
Aktuális
Életfogytiglant kértek Kim Wall gyilkosára

Életfogytiglant kértek Kim Wall gyilkosára

Az ügyész szerint semmilyen enyhítő körülmény nem jöhet szóba, csak súlyosbító.

Életfogytiglant kért Peter Madsenre, Kim Wall feltételezett gyilkosára egy dán ügyész. Jakob Buch-Jepsen szerint a gyilkossággal vádolt Madsen annyiszor változtatott már a vallomásán, hogy elvesztette a szavahihetőségét – írja a Guardian.

A svéd újságírónő brutális meggyilkolásának ügyében szerdán várható ítélet. Buch-Jepsen elismerte, hogy Dániában egy ember meggyilkolásáért csak ritkán szabják ki a lehető legsúlyosabb ítéletet. Jelen esetben azonban véleménye szerint indokolt lenne, figyelembe véve a gyilkosság szexuális természetét és azt, hogy Madsen a jelek szerint előre megfontoltan gyilkolta meg a nőt. Elmondása szerint az ügyben semmilyen enyhítő körülmény nem ismert, csak súlyosbító.

Fotó: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / AFP

Ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, Madsen beismerte, hogy feldarabolta Kim Wall holttestét saját építésű tengeralattjárójának fedélzetén, de tagadja, hogy ő gyilkolta volna meg a fiatal nőt. Állítása szerint az újságírónő halála baleset volt: először azt mondta, egy súlyos tárgy esett a nő fejére, majd amikor Wall levágott fejére sértetlenül találtak rá, már azt állította, hogy a tengeralattjárót elárasztó kipufogógáztól halt meg.

A bíróság arra jutott, hogy a gyilkosságnak szexuális motivációja volt. Erre engednek következtetni a Madsen számítógépén talált írásos és videobizonyítékok. Emellett Madsen két volt partnere is azt állította, hogy a férfit szexuális izgalomba hozták a kínzások.

Nem számít, hány olyan tanút kerít elő a védelem, akik szerint Madsen csodálatos ember. Ez nem változtat ugyanis azon a tényen, hogy Peter Madsennek van egy sötét oldala is. Jin és jang

– mondta Jakob Buch-Jepsen.

Az ügy részleteiről itt írtunk bővebben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top