Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Aktuális

Két magyar majdnem megölt egy cseh taxist

Egy huzallal fojtogatták a taxisofőrt Csehországban, majd három doboz cigarettával elmenekültek.

Ha bűnösnek találják a most megvádolt két férfit, akkor súlyos börtönbüntetésre számíthatnak. A Fővárosi Főügyészség ugyanis nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot ellenük.

Az ügyészség szerint a vádlottak még 2017 augusztusában utaztak Csehországba, hogy munkát vállaljanak, de a körülményeket nem találták megfelelőnek, ezért már pár nappal később úgy döntöttek, hogy hazautaznak.

A két férfit a kalauz még Csehországban leszállította a vonatról, ezért úgy döntöttek, hogy erőszakkal megszerzik az állomáson parkoló egyik taxi sofőrjének pénzét. A taxit egy elhagyott, kiserdő melletti földúthoz irányították, majd egy bicikliről leszerelt acél fémhuzallal megpróbálták megfojtani a sofőrt. Sikerült kiszabadulnia a fojtásból, de a vádlottak kirángatták az autóból és bántalmazták. A sofőrnek végül sikerült elmenekülnie, és a közeli településen értesítette a rendőrséget. 

A vádlottak ezalatt a gépjárművet átkutatták, kitépték a taxi navigációs készülékét, de végül csak három doboz cigarettát vittek magukkal, majd elrejtőztek a közeli erdőben. Később visszamentek az állomásra, ahonnan vonattal Magyarországra utaztak; a nyomozók egy hónappal később itt fogták el őket.

A két férfi jelenleg is előzetes letartóztatásban van. A főügyészségi indítvány alapján a vád szerinti bűncselekmény büntetési tétele tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztés

Címlap

top