Aktuális

Nagyobb arányban késik a nők fizetése, mint a férfiaké

A számlás szabadúszók körében is tapasztalható a megkülönböztetés, állítja egy friss kutatás.

A magyarországi cégek egyre gyakrabban alkalmaznak külsős szabadúszókat, egy friss kutatás azonban rámutatott, hogy egyelőre sok gond van a cégek fizetési fegyelmével. A nőket például sokkal többször fizetik ki késve, mint a férfiakat – írja a Pénzcentrum.

A Bonsai szoftvergyártó cég olyan szolgáltatást nyújt, amely gördülékenyebbé teszi a szabadúszók és megbízóik együttműködését. A cégnek jelenleg több mint 100 ezer szabadúszó ügyfele van, három év tranzakciós adatait vizsgálva pedig megállapították, hogy rengeteg a gond a kifizetésekkel.

Először is 10-ből csupán 7 számlát fizettek ki időben, egészen pontosan 31 százalékot fizettek ki késve. Emellett sajnos nőket érő megkülönböztetést is észrevettek: mint kiderült, őket sokkal gyakrabban (34%) váratták a pénzükre, mint a férfiakat (23%).

A felmérésből végül az is kiderült, hogy a legpontosabbak a banki átutalások voltak (ezeknek mindössze 14 százaléka késett), a legtöbbet pedig a bitcoinos fizetésekkel váratták meg a vállakozókat (39%).

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top